چطور لغت جدید یاد بگیریم؟

کلمات اجزای تشکیل دهنده ی زبان هستن و توی هر زبانی هرچی کلمات بیشتری بلد باشیم اعتماد به نفس بیشتری هم خواهیم داشت. اما همینقدر که مهم هستن آسون هم هستن؟ هم آره و هم نه. همه چیز بستگی به این داره که ما چطوری یادشون بگیریم. از چه روشی و با چه طرز فکری طرفشون بریم. من در این مقاله چند تا روش بهتون معرفی می کنم تا با انجامشون، یادگیری کلمات براتون لذتبخش تر و موندگار تر بشن.

 

دیکشنری

یه دیکشنری خوب بهتر از هر چیز دیگه ای میتونه کمک کننده  باشه. توصیه ی من دیکشنری لانگمن هست چون تقریبا هر چیزی که راجع به یک لغت لازم باشه رو میگه، از معنی گرفته تا کالوکیشن و اصطلاح. 

با استفاده از یک دیکشنری خوب کارمون کلی جلو میوفته و اونواع مختلف استفاده از کلمه رو متوجه میشیم.

موقعی که دارید یه کلمه رو هرچقدر هم که ساده باشه یاد میگیرید، حتما توی دیکشنری چکش کنید چون معنیهای دوم و سوم و حتی چهارمی ممکنه داشته باشه که با استفاده ازشون سطح زبانتون کلی جابجا میشه.

بیاید یه کلمه رو بررسی کنیم:

Miss

اگر این کلمه رو توی دیکشنری لانگمن پیدا کنید بهتون 17 تا جواب میده! و این چیزی نیست که بشه به راحتی از خیرش گذشت!

 

گوگل

حالا وقتشه که شکلهای مختلف کلمه رو گوگل کنیم. شما میتونید هم خود کلمه رو گوگل کنید و هم از کلید واژه ها براش استفاده کنید، مثلا:

Attitude

Attitude towards

Attitude collocations

Attitude sentences

Attitude in a sentence

Attitude quotes

کار دیگه ای که میتونید بکنید اینه که از قسمت تصاویر گوگل ببینید که چه تصویرهایی مرتبط با چیزی که شما جستجو می کنید وجود داره. خیلی وقتها کلمه ها ممکنه به اسمها یا چیزایی ربط داشته باشن که بارها باهاشون برخورد داشتین ولی توجهی به معنیشون نمیکردین یا ممکنه یه تصویر خنده دار ببینید که باعث بشه اون کلمه خیلی بهتر توی خاطرتون بمونه.

 

اصطلاحات مرتبط

همه میدونیم که هرچی یه نکته ای بیشتر برامون تکرار بشه یا بیشتر ازش استفاده کنیم طبیعتا احتمالش کمتره که از یادمون بره!  برای اینکه یه کلمه هم بیشتر مورد استفاده قرار بگیره لازمه که ببینیم تو موقعیتهای مختلف به چه دردی میخوره. و این میون میتونیم بریم سراغ اصطلاح ها، کاری که توی اینستاگرام هم انجام میدیم با هم. پس سرچ کنید ببینید کلمه ی مورد نظرتون توی چه اصطلاحاتی استفاده شده و بیاریدش توی روزمره تون.

 

فیلم

وقتی دقیقا می دونید که چه کلمه ای رو میخواید یاد بگیرید یکی از روشهای تمرین کردنش اینه که ببینید توی فیلمها چطوری استفاده میشه. برای این کار نیاز به فایل زیرنویس انگلیسی فیلمتون دارید. فایل زیرنویس رو توی وورد باز کنید، ctrl + f رو بزنید و کلمه رو جستجو کنید. وقتی پیدا کردید که اون کلمه در کجای فیلم گفته میشه، همون قسمت رو ببینید و حتما حتما اون جمله رو یادداشت کنید و بارها و بارها با صدای بلند و لحن شبیه فیلم بگیدش.

 

موزیک

اگر میانه ی خوبی با موسیقی دارید میتونید آهنگهایی که این کلمه توشون به کار رفته رو گوش بدید، برای این کار باید موزیک موردنظر رو پیدا کنید، و خب مهمه که متن موزیک رو داشته باشید. راهش هم باز گوگل کردنه که کلید واژه تون میتونه این باشه:

Attitude lyrics

 

اخبار و مقالات

برای پیدا کردن خبرهای به روز میتونید از قسمت خبرهای گوگل استفاده کنید یا اینکه به سایتهای خبری برید و توی قسمتی که برای جستجو در سایت هست کلمه ی مورد نظرتون رو سرچ کنید و با دنیایی از مطالب که اون کلمه توشون استفاده شده روبرو میشید.

 

تکرار در لحظه

هر وقت، کلمه ای، اصطلاحی، یا عبارتی رو شنیدین که براتون جالب بود و خواستین تو ذهنتون بمونه همون لحظه با خودتون چند بار تکرارش کنید. دقت کردین وقتی کسی اسمش رو بهمون میگه زود فراموشمون میشه؟ یک راه بخاطر سپردن اسمها اینه که وقتی با کسی برای اولین بار برخورد میکنیم اسمش رو به هانه های مختلف چنیدین بار بگیم تا توی خاطرمون بمونه. مثلا بگیم فلانی از آشناییت خوشحالم، چند دقیقه بعد بگیم راستی فلانی جان .... و موقع خداحافظی هم باز بگیم خداحافظ فلانی جان. این توی یادگیری کلمه چه کاربردی داره؟ وقتی یک کلمه رو میبینیم و خب دیکشنری هم باز می کنیم و گوگل هم می کنیم و دیگه کلی بلا سرش میاریم، باید چندین بار توی چندین جمله بلند بگیمش تا مغزمون بهش احساس نیاز کنه و نگهش داره.

 

یادداشت کنید

حتما یه دفتر برای خودتون داشته باشید و چیزهای جدیدی که یاد می گیرید رو یادداشت کنید. مثالها، معنیها، با هایلایتر علامتگذاری کنید و مدام برگردید و مرورشون کنید، البته نه جوری که از اول تا آخر فقط از روش بخونیدا! از نو مثال بزنید و تو موقعیتهای مختلف خودتون رو هل بدید به سمت استفاده از کلمه هایی که توی دفترتون دارید.

 

حواس پنج گانه تون رو با انگلیسی درگیر کنید

به انگلیسی گوش بدید، به انگلیسی بخونید، نوتهای انگلیسی بنویسید و به دیوار اتاقتون بچسبونید، یه تخته وایت برد داشته باشید و روش هی کلمات و مثالهای جدید بنویسید و آپدیت نگهش دارید. یادمه وقتی نوجوون بودم یه همکلاسی داشتم که روی کوله پشتیش رو با لاک غلطگیر کلی چیزا به انگلیسی مینوشت. چشمها خیلی مهمن! به چشمتون اجازه بدید برای خودش سیاحت کنه و همش انگلیسی ببینه.